maandag 11 februari 2013

Bloemkoolquiche


Bloemkoolquiche

Ik zie regelmatig reclame voorbij komen voor allerlei ovenschotels. En natuurlijk komt de smaak dan uit een zakje... Ik begrijp het nog steeds niet waarom men dit koopt.
Ik denk persoonlijk vooral dat het 'lekker makkelijk' is. Lekker???? Eigenlijk moet ik zeggen; makkelijk.
Want ik durf te beweren dat je zelf met heel weinig inspanning een ovenschotel klaar maakt die écht lekker makkelijk is! PLUS: je weet precies wat er in zit!
Omdat ik zelf koolhydraatarm eet kies ik er voor om er geen aardappels bij te eten. Maar je kunt er prima aardappels bij serveren of aardappelpuree maken. Dan leg je bovenop de bloemkool een dikke laag aardappelpurree en strooi je de kaas over de puree. De quiche volgens recept afbakken en smullen maar.....

Ingrediënten
Recept: printen
  • 1 bloemkool
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom of Crème Fraîche
  • 1 ons ham (vleeswaren) in reepjes 
  • 75 gram geraspte kaas
  • snuf nootmuskaat

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was deze en doe ze in een pan. Kook de roosjes 7 á 8 minuten. Ze mogen best nog knapperig zijn.
  3. Klop de eieren met de slagroom voeg hier aan toe de nootmuskaat, peper, zout en ham eventueel een paar eetlepels geraspte kaas.
  4. Vet een ovenschaal in met roomboter en leg hierin de bloemkoolroosjes. 
  5. Schenk nu het eimengsel over de bloemkoolroosjes heen.
  6. Garneer het met de resterende kaas
  7. Bak de quiche ca 40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: groen







9 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit ga hem vanavond proberen te maken.

    Ga nog even verder rond snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na een keer bloemkool in combinatie met rookkaas gegeten te hebben, raad ik dat iedereen aan. Dus bij deze: vervang de 'gewone' kaas eens door geraspte rookkaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb hem net gegeten. echt lekker .hoor. bedankt voor je recept. gr anita

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Staat voor vanavond gepland. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben benieuwd vanavond (hopelijk) lekker eten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. wij vonden hem heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. vanavond staat deze schotel op onze tafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een heerlijk en makkelijk snel recept ik doe in plaats van nootmuskaat Italiaanse kruiden er bij heerlijk..bedankt voor dit fantastische recept..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hallo Jacoline,

    Dit lijkt mij echt lekker en wil het graag maken. Nu wil ik het eigenlijk vandaag klaar maken voor morgen. Kook ik dan vandaag alleen de bloemkool of kan ik het helemaal al klaar maken totdat het in de oven moet of doe ik het vandaag ook al in de oven en morgen dan alleen opwarmen. Wat is het handigste/lekkerste?

    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen