woensdag 20 februari 2013

Pancakes


Glutenvrije pancakes

Ik heb al een favoriet glutenvrij en koolhydraatarme pannenkoeken recept, namelijk flensjes. Maar ik hou er van om weer iets nieuws uit te proberen.
Dit nieuwe recept is super eenvoudig en ongelofelijk lekker. In eerste instantie bakte ik de pannenkoeken en daarover heen de bosbessen en wat honing. Ik bakte van het onderstaand recept 3 kleine pannenkoekjes, die zijn wat makkelijker om te draaien dan een grote.

In een andere variant schepte ik voorzichtig de bosbessen door het beslag heen en bakte ze mee.... Dit zorgde voor een ware smaak explosie.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 pakje monchou (100 gram)
  • snufje keltisch zeezout
  • wat kokosolie
  • snufje zout
  • handje bosbessen
Bereiding
  1. mix het ei, snufje zout en de monchou met een mixer of blender heel goed door elkaar totdat het een schuimige massa is. Wil je de bosbessen er doorheen, schep ze er dan voorzichtig doorheen.
  2. Verwarm een koekenpan met wat kokosolie 
  3. Schenk wat beslag in de pan en draai het vuur zacht. 
  4. Laat de pancake nu heel zachtjes bakken of eigenlijk meer indrogen.
  5. Draai de pancake heel voorzichtig om en bak deze nog 2 minuten
  6. Strooi er wat bosbessen overheen en wat honing / agavesiroop

Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: groen (mits je geen honing en bosbessen eet)









10 opmerkingen:

  1. Lijkt me echt heerlijk, dus dat gaan we morgen eten!! Heb je misschien ook een koolhydraatarm koffiebrood receptje? :) Ik ben helemaal fan van je site, ben sinds 2 weken bezig met koolhydraatarm eten, hoop ook dat ik zoveel kan afvallen als jij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Angela lukt vast .... Wat bedoel je precies met een koffiebroodje? Zo n croissant achting ding met rozijnen en glazuur bovenop?

      Verwijderen
  2. Hoi Jacoline,

    Inderdaad, zo'n broodje! Als je googled op koffiebroodje... :)
    Groetjes,
    Angela

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Angela, .... over dat koffiebroodje moet ik eens heel goed nadenken.... als je er rozijnen doorheen doet is het zowiezo niet koolhydraatarm meer, maar nog wel steeds beperkter dan een echt broodje. Dat hoor je nog van mij.

      Monchou is (naar mijn weten) altijd 100 gram. Maar ik pas het wel in het recept aan.

      Verwijderen
  4. Gisteren begonnen en hevig op zoek naar iets lekker voor het ontbijt ipv eieren....... deze ga ik direct uitproberen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jacoline, wat goed dat jij al deze leuke recepten bedenkt! Wij eten thuis ook koolhydraatarm en ik zei gisteren nog tegen mijn kids: "we moeten maar eens even opzoek gaan naar een recept voor pannenkoeken" en taraaa daar is het!!! Leuk ik ga het proberen!
    Waar koop jij de ingrediënten voor al je recepten? Veel spullen zijn wel wat prijzig maar misschien heb jij daar nog tips voor?

    Groetjes,
    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg lekker. maar ik krijg ze niet omgedraaid :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk! Vandaag voor het eerst deze pannenkoekjes gemaakt...en ze waren onweerstaanbaar lekker! Zo lekker dat ik ze nu al mis...dus ga ze deze week zeker nog een keertje maken!

    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Jacoline,
    ik krijg de pannenkoekjes niet omgedraaid! Jammer, want dit recept is een perfecte vervanging voor gewone pannenkoeken, voor mij als diabeet ;)

    BeantwoordenVerwijderen