Rookkaas cracker
Deze cracker is binnen 1 minuut gemaakt, lekker, simpel, gezond, glutenvrij, handig en smakelijk.....
Leg een plakje rookkaas op een velletje bakpapier en dan ongeveer 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Het gaat knetteren en spetteren en het ruikt niet echt lekker...
Maar even laten afkoelen en knabbelen maar.
Je kunt ze zo eten, maar ook erg lekker is een gekookt eitje of ham, kruidenkaas of filet American zelfs een plakje salami is geweldig!
Je kunt de rookkaas ook eerst bestrooien met bijvoorbeeld sesamzaadjes, komijn of tijm. Even licht in de kaas duwen en de cracker kan in de magnetron.
Bewaren kan wel in een luchtdichte trommel, maar vers gemaakt is het lekkerst en het is toch zo snel gedaan.....
Dus ideaal als lunch voor je werk.
Dit recept is voor Gok: groen
Nu weet ik wat er hier niet goed gaat...ik doe ze er te kort in en nu is het helemaal over: we hebben geen magnetron meer.
BeantwoordenVerwijderenEen magnetron is ook niet goed met al die straling. Oven is beter.
VerwijderenGr. Caro
precies, oven is beter. Maar heb je ook een idee hoe lang de kaas erin moet dan? en op welke temperatuur?
VerwijderenJa ik heb dus ook geen magnetron! Hoe lang zouden ze in de oven moeten?
BeantwoordenVerwijderenO wat erg voor je dat de magnetron het niet meer doet. Wellicht te vochtig geworden? Ik heb er geen problemen mee ....
BeantwoordenVerwijderenIn de oven onder de grill hooguit een paar minuten. Leg de plak kaas dan wel tussen bakpapier. Dan komt niet de hele oven onder spetters te zitten
Goeie tip! Ga het direct proberen!
BeantwoordenVerwijderenIk ben wel benieuwd waarom dit als gezond aangemerkt wordt, kaas (van koemelk) is dat namelijk niet o.a. vanwege het soort vetten die erin zitten. De gezonde stoffen die wel in kaas zitten kun je daarom veel beter (ook gemakkelijk) uit anderen producten halen bv uit groene groenten, groetjes Anna
BeantwoordenVerwijderenAls je gezond wilt eten moet je verwerkte vleessoorten van je boodschappenlijstje schrappen. In filet american zitten ongeveer 15 e-nummers en het vlees is rauw. Salami is ook zeer slecht. Kijk maar eens op de site van de nederlandse kankerbestrijding
BeantwoordenVerwijderenGelukkig zijn er ook (bio) slager die weten hoe je file kunt maken zonder toevoegingen. Ja, als je die uit de supermarkt neemt... maar dat is geen file meer.
BeantwoordenVerwijderen