zaterdag 2 maart 2013

Paprikasoep


Koolhydraatarme paprikasoep ideaal als lunch of tussendoortje


Ik ben dol op soep, het is zo lekker om even een kopje soep bij de maaltijd te nemen. Deze paprikasoep is erg lekker, weer eens heel wat anders. Door de paprika krijgt de soep een beetje een zoetig karakter, de kinderen vinden dat erg lekker.
Om het meer spicy te maken kun je er extra rode peper doorheen doen of bijvoorbeeld een snufje cayennepeper.

Ingrediënten
Recept printen

  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 paprika's zonder zaden en in stukken (niet te groot)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • rode peper naar smaak ( ik droog de pepertjes altijd zelf, gewoon in de keuken aan de lucht drogen, je kunt dan met een schaar heel fijne stukjes knippen)
  • 1 liter kippenbouillon (lees hier hoe je bouillon kunt maken)
  • Peper & zout
  • beetje verse selderij
  • eventueel eetlepel crème fraîche 

Bereiding
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie. Voeg dan de ui, paprika, rode peper en knoflook toe. Stoof dit minimaal 30 minuten totdat de paprika lekker zacht is. 
  • Voeg de bouillon toe en pureer de groenten met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en eventueel nog extra rode peper
  • Serveer de soep warm of ijskoud.
  • Eventueel nog extra garneren met verse selderij en een lepel crème fraîche en eventueel een snufje cayennepeper.
Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: groen





6 opmerkingen:

  1. Ik ben gek op paprika's en ook in de soep kan ik zeker smaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je, Ruth fijn dat jij hem ook lekker vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Had ook een schaaltje bij de buurvrouw gebracht en die wilde het recept ook, dus de link doorgestuurd. Iedereen aan de paprika soep :-)
    Met mijn verjaardag ga ik m ookaken voor de visite!

    BeantwoordenVerwijderen