maandag 20 mei 2013

Kipburger


Zelfgemaakte kipburgers


Ingrediënten (2 stuks)
Recept printen


  • 1 kipfilet
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • peper en zout
  • 1 eidooier
  • kokosolie / roomboter

Bereiding

  1. snij de kipfilet en de bosuitjes in grove stukken
  2. Voeg de kipfilet, knofolook en de bosuitjes in een keukenmachine met messen.
  3. Laat de machine draaien totdat alles heel fijn gesneden is.
  4. Voeg dan de eidooier en peper en zout toe, laat het geheel nog kort draaien
  5. Maak van het kipmengsel 2 burgers. Het plakt wel een beetje door de eidooier, maar dat is niet erg je krijgt dan een lekker knapperig korstje. Eventueel bij teveel plakken kun je een klein beetje amandelmeel toevoegen (of parneermeel).
  6. Verwarm een koekenpan en verhit de kokosolie. Bak de kipburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
Eet smakelijk!









5 opmerkingen:

  1. I am truly grateful to the holder of this website who has shared
    this wonderful article at at this time.

    Feel free to surf to my blog post - Nike Air Max

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe het zelf met kippengehakt, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit! Serveer je 2 burgers per persoon, of is dit recept voor 2 personen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik heel erg honger heb dan eet ik dit recept alleen... maar icm een hoofdgerecht dat serveer ik 1 burger per persoon.

      Verwijderen
  4. Heb je misschien ook een recept voor een groenteburger? Ik heb het weleens geprobeerd met kikkererwten als basis, maar het lukte niet zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen