Bloemkoolsoep
Af en toe schrijf ik voor de site Kitchen and More een recept. Onlangs maakte ik deze heerlijke bloemkoolsoep. Een eenvoudige soep, maar zeer smaakvol en ook nog eens snel klaar. De soep heeft geen extreme bloemkoolsmaak..... gewoon lekker.
Ik voeg altijd een beetje kerrie toe zodat de soep iets meer pit heeft. Ook erg lekker om er restjes vlees doorheen te scheppen zoals bijvoorbeeld kip of een stukje gehaktbal. Als garnering gebruikte ik wat gehakte lente uitjes, maar bijvoorbeeld waterkers is ook erg lekker.
Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor
2 personen)
Recept: printen
·
Halve bloemkool in stukken, de stronkjes kunnen
er gewoon bij
·
500 ml kippenbouillon
·
1 ui
·
Klontje roomboter
·
Flinke snuf kerrie
·
Flinke snuf nootmuskaat
·
1 lente ui
Bereiding
1. Snipper
de ui en fruit deze in de roomboter
2. Strooi
de kerrie en nootmuskaat over de ui en verwarm deze even heel kort mee. Niet
bakken!
3. Schenk
de bouillon bij de ui en voeg de bloemkool stukjes toe.
4. Kook
de bloemkool gaar in max 10 minuten
5. Pureer
met een staafmixer de bloemkool tot een egale massa.
6. Voeg
eventueel nog peper en zout toe.
7. Garneer
de soep vlak voor het serveren met fijn gehakte lente uitjes
Eet smakelijk!
Hoi jacoline, lijkt me leuk om een keer te proberen deze soep, maar hoe maak ik snel kippenbouillon zonder e621 of gistextract? Ik heb tot nu toe alleen groentebouillonblokjes zonder toevoegingen kunnen vinden. Heb jij iets speciaals of trek je zelf bouillon? Dankje voor je antwoord alvast!
BeantwoordenVerwijderenIk trek altijd zelf kippenbouillon die vries ik dan in kleine porties in. Er bestaan helaas geen bouillonblokjes zonder gistextract. Ze geven het vaak gewoon een andere naam. Dus pas altijd op voor misleiding.
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me echt heerlijk, ik denk dat ik dit ook een keer zal maken maar dan zonder roomboter.
BeantwoordenVerwijderenik ben m nu aan het maken, ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenecht een toppertje, ik denk wel dat de roomboter er dat super smaakje aan geeft! Ik had een grote pan gemaakt en er is niks meer over.
BeantwoordenVerwijderenecht een toppertje, ik denk wel dat de roomboter er dat super smaakje aan geeft! Ik had een grote pan gemaakt en er is niks meer over.
BeantwoordenVerwijderen