donderdag 19 juni 2014

Rijstsalade met tonijn


Rijstsalade met tonijn in een pakketje van ijsbergsla 


Deze salade is een prima bijgerecht voor een picknick, BBQ of heerlijk als lunch of diner. Ik rolde de salade in bladeren van ijsbergsla. Zo bleef het lekker fris en was het net of ik een wrap at. Ook handig om mee te nemen in je lunchtrommel.
Kies wel voor tonijn op basis van olie, dat geeft namelijk veel meer smaak dan tonijn in water.... dat is zo waterig.
Voor een beetje pit maakte ik er een heerlijke knoflookmayonaise bij... maar je kunt ook direct een beetje knoflook door de salade heen scheppen. Net wat je wilt....
Maar, die knoflookmayonaise moet je zeker eens maken, om te smullen.


Ingrediënten (2 á 3 personen)
Recept: printen
  • 100 gram droge rijst
  • 1 rode punt paprika
  • 2 smaakvolle tomaten
  • snufje zout en peper
  • 1 blikje tonijn op oliebasis

Bereiding
  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat de rijst volledig afkoelen
  2. Snij de paprika en tomaten in kleine blokjes
  3. Laat de tonijn een klein beetje uitlekken, maar  niet te veel anders wordt de tonijn erg droog
  4. Schep alle ingredienten in een grote schaal en schep het door elkaar
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe
  6. Zet de salade voor minimaal 1 uur in de koelkast, beter is nog een dag, zo kunnen de smaken lekker in elkaar trekken.
  7. Serveer de salade met knoflookmayonaise
Eet smakelijk!















1 opmerking:

  1. Wat een lekker recept! Ik maak zelf graag witlofsalade met tonijn, maar deze rijstsalade klinkt echt om te smullen! Ik volg e blog trouwens al een tijdje en vind het echt super inspirerend.

    BeantwoordenVerwijderen