woensdag 24 september 2014

Kokoslollie


Kokoslollie, heerlijk voor traktatie of tussendoor


Soms worden nieuwe ideeën geboren uit praktische overweging. Vaak maak ik kokosballetjes met kokosolie en dan in de chocola, alleen met kinderen wordt het altijd een lekkere kliederboel. Vandaar dat ik deze nieuwe traktatie bedacht. Leuk om te maken, en helemaal verantwoord lekker (glutenvrij) tussendoortje.
Versieren kan ook nog, bij geboorte een verjaardag of gewoon een gezellig strikje er omheen en klaar is je fantastische traktatie.
Dit lust iedereen, van groot tot klein! mmmmmm smullen maar

Ingrediënten (voor ca 15 stuks)
  • 100 gram geraspte kokos
  • 40 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmelk
  • 125 gram pure chocola bij voorkeur 70% cacao of meer
  • stokjes (bv voor popcakes)
  • bakpapier
Bereiding
  1. Roer de kokos, amandelmeel en kokosmelk door elkaar
  2. Kneed nu van het kokosmengsel balletjes, het meest makkelijke is om NIET te draaien maar te kneden, dan blijft het een vastere vorm
  3. Steek voorzichtig het stokje in het balletje en leg het op een snijplank
  4. Vorm zo alle kokoslollie's
  5. Zet de lollies voor minimaal 2 uur in de koelkast (invriezen kan evt ook) 
  6. Smelt de chocola aubain marie
  7. Doop de lollies voorzichtig in de chocola, evt beetje chocola met een lepel er overheen scheppen.
  8. Leg de lollies nu op bakpapier, bakpapier zorgt ervoor dat de chocola niet gaat vast kleven
  9. Zet de lollies in de koelkast zodat de chocola weer hard kan worden
  10. Bewaar de lollies in de koelkast tot je ze wilt opeten

Geniet er van!





5 opmerkingen:

  1. Heerlijk!! Ik heb hem al van je gepind, en ga ze zeker eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je ook gewone melk of amandelmelk gebruiken voor de kokos lollies?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig, het lijkt heel erg op een bounty recept maar dan net wat anders. Wat is het effect van het toevoegen van amandelmeel?

    BeantwoordenVerwijderen