Spelt mueslibrood
Gelukkig had ik dit recept nog liggen. Een verrukkelijk spelt mueslibrood. Heerlijk stevig, pure smaken,
Geniet er van!
Ingrediƫnten
- 50 gram havermout vlokken
- 2 eetlepels havermout vlokken
- 300 ml melk
- klein beetje roomboter
- 240 gram speltmeel
- 1 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels honing of appelstroop
- 1 ei, los geklopt
- 125 gram krenten / rozijnen
- 50 gram gedroogd fruit bv appeltjes of abrikozen (of gewoon niets)
- 5 el grof gehakte amandelen
- brood / cakebakvorm 9 x 21cm
Bereiding
- Doe de havermout in een kom en schenk er de melk over en laat het 30 min staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een cakevorm in met een beetje boter en leg op de bodem een klein velletje bakpapier
- Voeg dus na 30 min alle andere ingrediƫnten in de kom
- Roer het geheel door elkaar met een vork
- Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad en bestrooi het met 2 eetlepels havermout
- Bak het mueslibrood 45 minuten of tot het goed gaar en bovenop bruin
- Laat het brood wat afkoelen in de vorm, stort het brood dan op een rooster, verwijder het bakpapier en laat het brood helemaal afkoelen.
- Ik bewaar het brood gewoon in de bakvorm zonder enige afdekking, ongeveer 5 dagen
Eet smakelijk!
lijkt me heerlijk, wat voor havermout gebruik je? de vlokken of de gemalen?
BeantwoordenVerwijderenIk gebruik havervlokken
VerwijderenSterkte met je herstel! Dit recept ga ik vandeweek even uitproberen. Wie weet weer iets wat op ons lijstje erbij kan!
BeantwoordenVerwijderenWat ziet dat er lekker uit! Die komt op m'n probeerlijst. Beterschap!
BeantwoordenVerwijderenDeze is echt heerlijk! Vanmiddag gebakken en net vast even een stukje geproefd. Absoluut een aanrader!
BeantwoordenVerwijderenHij is heerlijk, ik heb hem met speltdruivenpittenmeel gebakken en met abrikozen er door, de ongezwavelde mmmmmmmet geitenkaas of met boter heerlijk blijvertje :),
BeantwoordenVerwijderenWat vervelend dat je zoveel pijn hebt, sterkte! Brood ga ik meteen proberen, ik ben dol op dit soort tussendoortjes.
BeantwoordenVerwijdereneen heerlijk brood. weer eens verandering van brood. Erg lekker
BeantwoordenVerwijderensterkte! mijn brood was niet gaar enig idee wat ik verkeerd heb gedaan
BeantwoordenVerwijderengewoon netjes 180 graden 3 kwartier en mijn oven gaat vrij snel altijd...
ook bij mij was hij niet gaar ik ben benieuwd naar de reactie
VerwijderenHe jammer dat het niet gaar is geworden. Ik denk toch dat het aan de oventemp of de lengte van het bakken. Ik heb dit brood al denk ik 30 x gebakken en nog nooit mislukt. Snap het wel dat het bale is.
VerwijderenHoi Jacolien,
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat je inmiddels weer wat bent opgeknapt! Heb dit brood net uit de oven gehaald en de geur is in elk geval heerlijk. Nu wachten tot hij iets is afgekoeld en dan proeven. Ik had nog tutti frutti liggen en pistachenoten die op moesten. Deze erdoor gedaan i.p.v. amandelen. Ben erg benieuwd en laat je weten hoe de smaak is.
Ik heb dit brood gisteren gemaakt en het is heerlijk! Dankjewel voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Anneke
Hoi Jacolien,
BeantwoordenVerwijderenHoop dat het nu beter met je gaat.
Dit brood nu voor de tweede keer gebakken en hij is verschrikkelijk lekker. MMMM.
Bedankt voor je lekkere recepten.
Groetjes Diny de Graaf
heb dit brood al meerdere keren gebakken, maar kan ik de spelt vervangen door ander meel , bv amandel, boekweit of soja , misschien gemengd met tarwe gluten
BeantwoordenVerwijderenGisteren dit brood gebakken, het is erg lekker en alweer bijna op!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor alle lekkere recepten en sterkte met herstellen!
Heeerlijk!! 1 eetlepel appel-peren stroop vond ik meer dan genoeg. Zeker voor herhaling vatbaar, bedankt!
BeantwoordenVerwijderenEcht een verwen broodje . Ook ik vond 1 lepel stroop erdoor genoeg.
BeantwoordenVerwijderenHoi Jacoline, het brood staat in de oven. Heb er zin in!
BeantwoordenVerwijderenMaar ik ben erg benieuwd hoe het met je gaat? Veel beterschap gewenst!
groetjes Anja
Dit brood is denk ik het 10e recept van je wat ik maakte en ook dit is heerlijk! Ook mijn vriend is fan! We denken dat het ook erg lekker is met een stukje kaas er op, als borrelhapje. Ik heb het gedroogde fruit vooraf geweld trouwens. anders worden rozijnen etc. soms te hard in de oven is mijn ervaring.
BeantwoordenVerwijderenHoe is het nu met je? Beterschap en we (je fans) hopen snel weer iets van je te horen!
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk ga voor het eerst een recept van je uitproberen!
Van een vriendin kreeg ik vorige week een zelfgebakken broodje van half rogge- half spelt-meel. Het was lekker, maar ik miste een beetje bite en ben net even gaan googelen om te kijken naar recepten met noten of zo. Toen kwam ik hier terecht. Ik zal gauw laten weten of het allemaal gelukt is en hoe het broodje straks uit zijn vorm is gekomen (gaar! hoop ik!).
Dag!
Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenwat een superlekker en makkelijk recept! Zodra ik eentje gemaakt had was ik verkocht.. Nu wil ik altijd eentje in huis hebben.
Een resultaatje kan je hier zien: http://tattewatteke.blogspot.be/2016/04/bakken-spelt-mueslibrood.html
Heb naar jou blog doorverwezen voor het recept!
Bedankt om dit recept te delen!
Ik las dat je haver altijd minimaal 8 uur moet laten weken in water i.v.m. het fytinezuur. Is dit waarom jij het 30 minuten in melk laat staan? Of los ik dit probleem anders op?
BeantwoordenVerwijderenWas goed van smaak maar heel droog, hoe komt dit ?
BeantwoordenVerwijderenUn petit mot pour vous dire que votre blog est super!
BeantwoordenVerwijderenvoyance gratuite par mail en ligne gratuitement
Ik maak dit brood al jaren, zo lekker is het….
BeantwoordenVerwijderen