Courgette is echt een groente die je kent en eet, maar soms weet je gewoon niet wat je er mee moet doen. Vandaar dit heerlijke gerecht, smaakt heerlijk bij kip.
Het is even een werkje, maar je kunt het ook prima een dag van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren zodat je het de volgende alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Ingrediënten: (3 personen)
3 courgettes van gelijke lengte
grote pan met kokend water
zout
keukenpapier
Blancheren en uithollen
Snij de steeltjes van courgettes en blancheer ze 10 minuten in kokend water met zout, tot het vruchtvlees een beetje meegeeft. Snij de courgettes in de lengte door en hol ze uit mbv een klein lepeltje.
Bestrooi de binnenkanten licht met zout en leg ze omgekeerd op het keukenpapier om ze het vocht te laten kwijtraken.
Hak het vruchtvlees klein, druk het vocht er met keukenpapier zoveel mogelijk uit. Bewaar het vruchtvlees voor de vulling.
Vulling:
- 25 gram gesnipperd uitje
- 1 1/2 eetlepel olijfolie
- klein gesneden vruchtvlees
- 70 gram amandelmeel
- 1 dl slagroom
- 50 gram geraspte oude kaas
- 1 ei
- zout en peper
- gemalen kruidnagel naar smaak
Smoor de ui in de olie met het deksel op de pan in 8 á 10 min zacht en glazig. Neem het deksel van de pan en draai het vuur hoog zodat de uien lichtbruin worden. Voeg het vruchtvlees toe en schep om en bak in enkele minuten zacht. Doe het mengsel in een kom en voeg amandelmeel en room toe. Schep de kaas erdoor (houd 3 eetlepels achter) en tenslotte het ei. Is het te dun voeg evt een eetlepel tarwezemelen toe.
Breng op smaak met zout, peper en kruidnagel
Leg de courgettehelften met de schil naar beneden in een schaal. Schep de vulling er in, bestrooi nog wat met kaas.
Bak in de oven op 200 graden tot ze goed warm zijn ongeveer 25 á 30 min. Laat ze niet te lang bakken, de schil mag niet te zacht worden.
Dit recept is voor Gok oranje
Klinkt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen ik ben gek op courgette!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes fleurtje05 van het gokforum