donderdag 13 september 2012

Koolhydraatarm brood


Ik vind het zo leuk om iets nieuws te ontdekken, ik word daar helemaal blij en gelukkig van. En ik ben blij dat ik het met jullie kan delen, want ik maak graag iemand anders ook blij. En van dit heerlijke zelfgebakken koolhydraatarm brood wordt je vanzelf blij. Het smaakt zo super lekker, t is gezond, heel erg voedzaam, zonder suikers, zonder toevoeging van E-nummers e.d., allemaal natuurlijke producten. Zelfs al ben je geen bakster, dit is echt niet moeilijk!
Het originele recept vond ik hier, maar ik veranderde wat, liet wat weg, vulde het extra aan..... Probeer het eens. Ik ben benieuwd wie dit durft te maken en hoe je het vindt smaken. Laat het weten!

Ingrediënten 
Recept printen

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 5 eieren
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel koekkruiden (mag eventueel 2 eetlepels)
  • 50 gram hele hazelnoten (of andere noten)
  • 150 gram mix van rozijnen / abrikozen (in stukjes) / cranberry's
  • 25 gram amandelschaafsel

Bereiding
  1. Meng het amandelmeel met lijnzaad, zout en baking soda in een ruime kom.
  2. Voeg de eieren, kokosolie en honing toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa. 
  3. Vervolgens voeg je de sinaasappelrasp, hazelnoten en rozijnenmix toe. Schep dit rustig door het mengsel met een spatel.
  4. Neem een klein bakblik (zelf gebruik ik 21 cm x 11 cm) bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water er uit knijpen en vormen maar.
  5. Doe het mengsel in het bakblik en strijk het van de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
  6. Bak het krentenbrood gaar en bruin in  40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden . Leg op de bovenkant een stuk folie zodat het amandelschaafsel niet verbrand. Verwijder het folie na 30 minuten, bak het krentenbrood dan nog 10 minuten.
  7. Controleer of het brood gaar is door met een prikker in het brood te prikken, deze moet er schoon uitkomen.
Lekker als ontbijt of lunch met roomboter en eventueel een plak kaas!

Dit recept is voor Gok: oranje



97 opmerkingen:

  1. Hoi Jacoline,
    Ik heb hem vandaag gemaakt, hij is erg lekker, maar hij brokkelt bij mij nogal, maar dat komt waarschijnlijk door het kokosmeel wat ik erbij heb gebruikt aangezien ik niet genoeg amandelmeel meer had. heb hem nu dus half amandelmeel, half kokosmeel. Maar hij is echt verrukkelijk, de volgende keer als ik hem weer ga maken doe ik er ook wat meer koekkruiden door.
    Weer een superrecept van je hoor!
    Mijn dank is weer groot.
    Groetjes Rita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit Jacoline, ik ga hem zeker een keer uitproberen en laat je weten
    hoe ik hem vind.
    groetjes Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, super dat je zo gezond eet, doen mijn man en ik ook....biologisch, ik bak zelf veel en gebruik daarbij kokosolie of lijnzaad olie.
    mijn vraag is : jij gebruikt amandelmeel maar dat is ontzettend duur maar kan je dit brood dan ook bakken met speltmeel ( volkoren ) of ( biologisch ) tarwebloem? biologisch meel?

    mijn volgende vraag is over de muffins: ik gebruik een muffin bakblik maar ze blijven zo klein maar ook als ze ik op een bakplaat zet in een vormpje....wat kan ik er aan doen om ze beter omhoog te laten komen? meer deeg heb ik ook al geprobeerd

    groetjes, Petra
    groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha Petra, amandelmeel is idd wel duurder maar het heeft zoveel voordelen dat ik dat er voor over heb. En ik maal het zelf, dat scheelt zeker € 0,50 per ons... de moeite waard vind ik.
    Je kunt zo'n brood ook prima bakken met bloem... maar dat is te lang om hier te vermelden. Wil je mij een mail sturen? Dan kan ik je het recept mailen.

    De muffins met amandelmeel blijven kleiner, dat komt oa door de amandelmeel, eventueel kun je iets meer halve theelepel bicarbonaat toevoegen.... Ik gebruik tegenwoordig papierenvormpjes op de bakplaat en die vul ik helemaal vol. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vandaag aan het bakken geweest, naast het notenboom ook het krentenbrood gemaakt, heerlijk......

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Jacoline,

    Vanavond het brood gemaakt, zonder rozijnen. Veel te lekker ik heb er 4 van op. Ik had het alleen in een siliconenvorm gebakken. niet handig want ik heb een breuklijn in het midden haha.
    Ook zijn de vruchten, abrikozen en cranberries naar beneden gezakt. Mag de pret niet drukken, het was heerlijk!
    Dank voor het recept! Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Josefina,

      Om het zakken van de besjes en vruchtjes te voorkomen heb ik wel eens gezien dat een kok ze door de bloem rolt het overtollige er af zeeft/schudt en als laatste voorzichtig door het deeg spatelt . Dit zou het zakken voorkomen door het laagje. Probeer het eens, je hebt niets te verliezen. Groetjes, Ineke

      Verwijderen
  7. Hallo Jacoline,

    Allereerst complimentje voor je leuke site waar ik regelmatig even op langs kom, sinds half september via GOK een heel ander eetpatroon gekregen en ook 7,5 kg kwijt ! en dat met eigenlijk alleen maar lekker en gezond eten. De quinoasalade, flensjes en amandelmuesli zijn al ingeburgerd en nu het brood................ heerlijk ! zeker met de feestdagen in aantocht, lekker roomboter erop en smullen maar. Zet nog maar veel lekkere recepten neer, wij genieten er van . Alvast fijne dagen toegewenst .
    Hartelijke groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hallo,

    leuk om weer eens wat nieuwe inspiratie op te doen met bakken.
    Ik zoek brood, koek cake etc koohydraatarm, geen tarwe, eieren en zuivel. Ik gebruik alleen paardemelk. Een puzzel dus. ben soms verbaasd hoe heerlijk ik eet, kook en bak zonder alle E-toevoeghingen waar ik al heel lang zo veel mogelijk vanaf blijf. Heb je nog meer heerlijke koolhydraatarme recepten?
    Elise

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Jacoline,

    twee vraagjes:
    - Wat wordt de baktijd als je er kleine/eenpersoons muffins van maakt zoals je hierboven beschrijft?

    - Waarom baking soda? Ik gebruik normaal wijnsteekbakpoeder uit de reformzaak, kan dat ook?

    Complimenten met je blog,
    Cattie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste Cattie, je kunt de muffins bakken in ongeveer 20 minuten. Als je er een satéprikker in steek moet deze er droog uit komen. Zo niet dan nog een paar minuten.
    Je kunt er ook wijnsteenbakpoeder in doen hoor. Ik ga hier wel een artikel over schrijven zodat alles voor iedereen (ook voor mij :))duidelijk is. Je ziet het binnenkort op het blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt heerlijk. Ik heb m vorige week gemaakt, ietsjes andere ingredieten gebruikt sojameel ipv amandelmeel (daar had ik te weinig van) maar echt heerlijk. Dikke laag roomboter erop en een paar plakken kaas smullen maar. En aanbevolen bij de GOK-kers. gr. Chris10e

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze wil ik eind komende week gaan bakken.
    Klinkt me zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Jacoline,

    Wat een heerlijk brood, ook ik heb hem iets aangepast, argave siroop ipv honing en twee doosjes rozijntjes erdoor gedaan.
    Verder ook complimenten voor je site, heerlijk als je zelf het wiel niet meer hoeft uit te vinden.
    Super gedaan....

    Groetjes, alice

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Alice, leuk je aanpassing. En dank je wel voor jouw complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb het brood ook gemaakt. Alleen mijn eigen touche eraan gegeven. ipv honing appelstroop en de sinaasappelrasp, amandelschaafsel en koekkruiden weggelaten. De hazelnoten en mix van rozijnen heb ik vervangen door 200 gram gemengde noten met cranberry's (lidl). Ik eet er mijn vingers bijna bij op heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh dit klinkt heel lekker. Dank je wel voor het vertellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Jacoline,

    Heb je ook een (iets gangbaarder) alternatief voor de kokosolie? Ik vind het erg duur en begin net met uitproberen en koolhydraat-arm bakken.
    Ik ben zeker van plan een aantal van je recepten te gaan uitproberen! Succes met je blog!

    Groetjes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Marieke dan zou ik kiezen voor biologische roomboter. Een goed en gezond alternatief en wat goedkoper

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Jacoline,

    Heerlijk is dit recept van je! Mijn broertje die coeliakie heeft vind het ook heerlijk (normaal eet hij altijd rozijnenbrood (om het wat smeuïger te maken) van glutenvrijmeel.
    Ik heb er geen sinaasappelrasp doorheen gedaan. Ik hou niet zo van sinaasappelsmaak in gerechten. Ik heb er wel een klein beetje kurkuma in gedaan omdat het bekend staat als een goede antioxidant. Nu weer ik niet of het help op deze manier, maar mijn broodje was wel goudgeel :). Verder witte amandelen en sultanarozijnen.
    Bijkomend voordeel is dat ik er een heerlijk vol gevoel van krijg! Ik hoef niet eens een tussendoortje... geen behoefte aan. Mijn suikerspiegel vaart er kennelijk wel bij, ondanks dat er toch nog wel koolhydraten in zitten (langzame dan).
    Als je nog varianten hebt hou ik mij aanbevolen!

    Bedankt!

    Groetjes, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha Jet, wat fijn dat je het recept zo lekker vind. Ik ben bezig met een nieuw recept maar dat kost altijd even tijd.... ik heb dan altijd eerst een paar misbaksels voordat het recept helemaal goed is. Maar 't komt er aan...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jacoline, voor de zoveelste keer staat het brood weer in de oven, zoooooooo lekker vind ik dit!
    h gr Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Jacoline,

    Klinkt lekker, moet je de abrikozen en rozijnen eerst wellen of gebruik je ze zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. O ja en zijn koekkruiden hetzelfde als speculaaskruiden?
    Je snapt wel aan mijn vragen dat ik nog niet zo'n ervaren kookster ben haha.
    Groetjes Manon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Manon vaak is het hetzelfde. Het kan een heel klein beetje verschillen. Maar dat maakt niet uit. Soms heet het ook wel koek en speculaaskruiden.

      Verwijderen
  24. hallo.
    Kom net op jou site en mijn vraag is of dit recept ook in de broodbakmachine kan.
    Was op zoek naar koolhydraadarm brood en dit recept ziet er erg smakelijk uit.
    Groeten Karla.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Karla, als je een functie op je BBM hebt voor cake bakken dan zou het kunnen. Omdat er geen gluten in zitten hoef je het praktisch niet te kneden, alleen even door elkaar mixen. Het lijkt dan meer op een cake.

      Verwijderen
  25. Heerlijk! Ik wilde op mijn verjaardag en met Pasen toch wel even wat extra lekkers! En dat is gelukt!
    Ik heb appeltaartkruiden van Gekruid punt nl erdoor gedaan in plaats van de koekkruden.
    Mmmmmmm!

    Bedankt voor je leuke blog Jacoline! Ik heb er al heel veel aan gehad (en ben inmiddels 9 kilo afgevallen al schiet het de laatste weken geen fluit meer op, heb je nog tips?)

    Gezegende paasdagen! Heel mooi ook dat 'tuintje'!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. We hebben met Pasen van deze super cake gesmuld. Ik vind het meer cake dan brood. Hij is té lekker :-)
    Jammer dat het best een prijzige brood/cake is, anders zou ik hem nog veel vaker bakken.
    Maar zo blijft het iets voor speciale dagen. Ook prima.
    Ook ik bedank je voor je fijne recepten.
    Groet, Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hallo Jacoline,
    Afgelopen weekend heb ik dit brood gebakken met één kleine wijziging, namelijk citroenrasp i.p.v. sinaasappelrasp. Het was een heerlijke tractatie! Die ga ik vaker maken. Ik heb inmiddels ook diverse andere gerechten gemaakt en die zijn ook goed bevallen. Dank je voor het delen van je recepten.

    met vriendelijke groet,
    Arie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dank je wel Inge en Arie voor de complimenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. wow!!! ik ben geen keukenprinses, maar een uurtje geleden is dit heerlijke broodje de oven uitgekomen en wat smaakt het verrukkelijk!!! Dank je voor het recept. Groet, Christina

    BeantwoordenVerwijderen
  30. petra v/d ende2 juni 2013 om 11:42

    hallo jacoline, echt leuk al die recepten van jou,nou heb ik dacht ik alles in huis voor dit brood wat ik nu voor het eerst wil gaan maken maar nu heb ik geen koekkruiden in huis wat kan ik er dan in doen als alternatief? groetjes petra v/d ende

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een lekker brood zeg. Ik doe ook aan de Paleo en miste toch af en toe een stukje brood bij de soep of salade bij de lunch. Ik heb het volgens recept gemaakt en moet zeggen , prima gelukt. Net voor lunch gegeten met bio roomboter en bio kipfilet, zalig. Ik ga het zeker nog vaker maken. Groetjes, Dory

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hallo daar. Super leuk en bedankt voor de tip! Een kleine opmerking... Door de honing is hij niet koolydraatarm! Maar van de rest een top recept

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een lekker broodje, zeg! En het ziet er zo mooi uit! Bedankt voor het lekkere recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Heb net het brood gebakken en ik vind het lekker smaken. Heb al verschillende recepten geprobeerd van jou, hartelijk dank voor je recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Mijn 1ste recept staat in de oven, inderdaad supermakkelijk te maken, als je alles in huis hebt ;-), koekkruiden had ik dus niet, daarom kaneel,kardamom,komijn,en nootmuskaat erin gedaan. Oh ja en geen amandelen erop,twijfel of deze bij mij zou blijven zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Heb je ook de voedingswaarden (kcal, E, Kh, V, vezels,..) van dit recept?
    Heerlijk brood!
    Gr. An

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een traktatie, heerlijk gewoon. Het is maar goed dat ik het brood heb opgesneden en in de vriezer heb gedaan, anders eet je zomaar 4 plakken achter elkaar op. Echt ZALIG!!

    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een geweldige site... ik ben voor mijn zwangerschap 17 kilo afgevallen met koolhydraatarm eten maar kon niet de drive weer vinden, mede door de recepten maar hier word ik weer enthousiast van... ik begin morgen met het brood....

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Heerlijk is het! Gisteren avond gebakken voor het ontbijt vandaag, heel makkelijk te maken. Ook bij de thee geseveerd toen een vriend van mijn man langs kwam. Ging er goed in! Blij met dit recept

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Super brood! Maar waarom is het Gok oranje en niet groen? Moet je dan de honing vervangen door bv agavesiroop? En blijft 1plak dan onder de 5kh? Bedankt voor al je heerlijke recepten! !

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Hallo Jacoline. Kreeg jouw recept voor het brood van een collega. Wat een heerlijk brood! Erg gemakkelijk te maken. Heb hele lijnzaadjes gebruikt (het vijzelen lukte niet echt ;-)), en nog wat vlozaad (Psylliumzaad) toegevoegd. Ik was het zout vergeten, maar jeetje, wat een lekker brood! Ik kan niet wachten de andere recepten uit te proberen. Dankjewel voor deze heerlijke recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Hey Jacoline! Fantastisch broodje! :-) Gisteren gemaakt en het was heerlijk op mijn werk! Lekker genieten onder de lunch! Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Voor mij het eerste echt lekkere recept met amandelmeel! Net een plakje - nog warm - geproefd en nu staat ie daar verleidelijk naar me te lonken....
    Een paar aanpassingen:
    - agavestroop i.p.v. honing
    - citroenrasp i.p.v. sinaasappel
    - als extra: een paar in kleine stukjes gehakte vijgen
    - noten en vruchten heb ik in kleine stukjes gehakt, dan zakt 't niet zo gauw naar beneden

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Hallo Jacoline!
    Na wat surfen op internet over voeding en dergelijke wat gezonde producten via internet aangeschaft oa amandelmeel en speltbloem-meel. Vanmiddag tegen jouw site aangelopen met dit recept van amandelmeel. Na het lezen van de reviews, deze ga ik maken!
    Ook naar eigen inzicht het brood gebakken had lang niet alle ingrediënten in huis die in je recept staan.
    Heb zelf de koekkruiden gemaakt, heb goji bessen, walnoten en chia zaadjes gebruikt. Had alleen een oud citroentje in huis, heb alleen het sap ervan gebruikt, 1 tot 1.5 eetlepel denk ik.
    De rest zoals jou recept het aangeeft.
    Mijn eerste eigen gemaakte broodje en hij smaakt alleen niet heerlijk hij is ook nog goed gelukt!
    Dus dank je wel voor het recept je kunt dit brood zoals ook in de reviews staat op verschillende manieren maken dus een heerlijk afwisselend broodje.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Jacqueline vd Laan15 november 2013 om 14:07

    Hoi Jacoline,

    Hij is heerlijk ik heb hem al een paar keer gemaakt.
    Meiden van mijn werk ook laten proeven en ze vroegen gelijk je recept super.
    Ik ga straks de speculaas proberen te maken
    Fijn weekend groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Hoi Jacoline,

    Ik heb hem net gemaakt, hij is erg lekker en goed gelukt ik heb het wel aangepast ik heb in plaats van kokosolie heb ik olijfolie gedaan en 50gr speltmeel er bij gedaan, hartstikke bedankt ik zal het binnenkort weer maken

    Groetjes Yomaira

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Hallo Jacoline,

    Ik heb er een cakevariant van gemaakt.
    Extra toegevoegd: 50 gram roomboter, in kleine stukjes gesneden abrikozen, twee goudrenetten, in plakjes gesneden en met kaneel bestrooid en 1 theelepel honing door het beslag.
    Als alles in de vorm zit kun je er stukjes chocolade (puur met sinasappel van de Lidl) of nog wat honing over doen. In de oven en smullen maar! Echt heerlijk en voedzaam.!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Betty, wat een leuke aanpassing. Fijn dat het lekker is!

      Verwijderen
  48. Heerlijk! Ik heb het net gemaakt!! Dit ga ik zeker vaker maken! Erg makkelijk. De volgende keer doe ik er misschien wat meer koekkruiden in. ;-)
    Groetjes Dorien (school)

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Een leuk recept.
    ik heb ook een dergelijk recept en dat is dan hartig brood.
    Wij eten dat dagelijks.
    Groetjes, Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Ik moest eerst even proberen of het mij lukte om zonder een of ander account te reageren, voor dat ik voor niks een recept opschrijf....
    Het hartige recept is een variatie op wat ik leerde kennen als noors zadenbrood, van een scandinatische vriendin.
    Recept;
    3 eieren
    2 eetlepels kwark
    1 eetlepel mayonaise
    3 dl geraspte kaas
    (gebruik je oude, dan smaakt het brood wat kaasachtig,
    gebruik je jonge, dan smaakt het veel neutraler)
    dit alles goed klutsen.
    Vermengen met een mengsel van 5 dl zaadjes naar keuze.
    Ik kies meestal voor ongeveer 2 dl gemalen/ gebroken lijnzaad
    (heel lijnzaad laat veel minder van zijn waardevolle bestanddelen los)
    Ongeveer 1 dl sesamzaad, 2 dl zonnebloemzaadjes.
    Je kunt dus ook pompoenpitjes, maanzaad, gemalen amandelen, of zelfs hennepzaadjes of de nog duurdere chiazaadjes of zo kiezen, maar mijn keuze is erg betaalbaar als je er elke dag van eet.
    Ik een licht ingevette ovenschaal, een kwartiertje op 200 graden of zo.
    Je hebt dan een dun 'brood' dat je dagenlang vers houdt afgesloten in de koelkast. Invriezen kan ook.
    Ik hoop dat jullie dit ook iets vinden.
    Groetjes, Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Tamara, hoeveel en wat voor meel gebruik je hiervoor? vr gr Klaske

      Verwijderen
  51. Oh jee, ik vergat in mijn recept hierboven nog goed door de zaadjes te mengen voor het met het eiermengsel te vermengen; ANDERHALVE THEELEPEL BAKPOEDER.
    Dus dat moet er nog bij voor de luchtigheid en ik doe er ook nog cayennepeper in, vinden wij erg lekker en het is ontzettend gezond, voor je hart en stimuleert de vetverbranding. (Maar dan moet je wel goeie nemen, die van de natuurwinkel want bij de supermarkt is cayennepeper meestal een mengsel met een beetje cayenne erin.
    Succes, Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Hoi Jacoline,

    Zou het een idee zijn om amandelmeel te vervangen door sojameel? Is koolhydraatarm en een stuk goedkoper. 500 gram voor 1,99 bij een toko. Ik heb dat gedaan bij de crackers (die overigens overheerlijk zijn!) en volgens mij is het wel gelukt..... Ik ga vanmiddag het brood bakken. Ben benieuwd hoe het gaat met sojameel!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Ik heb vandaag voor het eerst dit krentenbrood gebakken. Echt super makkelijk recept. Ik had geen koekkruiden en geen rozijnen in huis en heb de 150 gr vruchten fifty fifty abrikozen/cranberry's gedaan. Ik vond mijn eerste krentenbrood super smakelijk met een natuurlijk zoete smaak door de vruchten en een heerlijke bite door de noten. Heb het recept al verspreid onder mijn FBvriendinnen ;-) Ik hou het idee van de sojameel in mijn achterhoofd. Als je de amandelmeel door sojameel vervangt, scoort het brood dan nog oranje voor een GOKKER?

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Hoi Jacoline,

    Ik heb dit brood gisteravond gemaakt en zelfs mijn man vindt het heerlijk, ga hem zeker meer maken.

    Groetjes Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
  55. hallo, kan ik de gedroogde vruchten en noten ook vervangen door zongedroogde tomaten/olijven en kaas

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wat een heerlijk brood!! Ik wel wel eerst de vruchten, (even weer wat drogen voor ze erin gaan) en klop de eieren eerst luchtig. t Blijft een traktatie!
    Eet lekker! Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Dit brood lijkt me echt ontzettend lekker, maar wil het graag met volkorenmeel maken. Kan ik amandelmeel gewoon vervangen door dezelfde hoeveelheid volkorenmeel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Paula ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Maar ik denk van wel. Als t lukt wil je het dan laten weten? Succes

      Verwijderen
    2. Hallo Jacoline, bedankt voor je reactie. Ik ga het gewoon proberen, ben erg benieuwd hoe het smaakt. Ik laat het je weten. Groetjes, Paula

      Verwijderen
  58. Ik heb het brood gemaakt, en het is overheerlijk super lekker, en voedzaam.
    Ik heb alleen een kleinigheid, bij het recept staat niet bij dat je de koekkruiden moet toevoegen.
    en dat was ik dus ook vergeten.........gauw weer uit de oven gehaald en het nog zo goed en kwaad als het kan toegevoegd.
    Jacqueline de groot

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, ik heb het aangepast! Is het nog wel goed gekomen?

      Verwijderen
    2. De koekkruiden staat er nog steeds niet bij in het recept, alleen bij de ingredienten.

      Verwijderen
  59. Hij staat in de oven. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Gisteren dit brood gemaakt en het smaakt super lekker.
    Groetjes, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Vanmorgen gemaakt en zonet gesmuld, met een plakje geitenkaas zo lekker! Deze maak ik vaker.....bij het recept staat nog niet wanneer je de specylaaskruiden erbij moet doen, heb ze door de amandelmeel gemengd, ipv amandelschaafsel heb ik er kokosrasp over gedaan, wordt ook lekker knapperig en omdat ik geen biosinaasappel in huis had heb ik er een scheut citroensap in gedaan, wat een lekker brood!

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Ik heb hem vanmiddag gemaakt met wat ik toevallig in huis had: mix avocado-olie en notenolie ipv kokosolie en lekkere kokosrasp erover. Ook 2 zakjes speculaaskruiden gebruikt. Enne .... het brood is héééérlijk, zo zonder iets erop al!!!!!! Dit ga ik echt vaak maken. Hartelijk bedankt voor je lekkere recept!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Vandaag voor de tweede keer gemaakt, maar kwam nog klef uit de oven. Ook na 20 minuten extra In de oven. Wat heb ik fout gedaan? Volgende keer maar weer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Moet je de kokosolie eerst opwarmen vooraleer je het bij de eieren voegt?Omdat ik las dat die gesmolten moest zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Ik heb zojuist het brood gebakken. Ziet er heerlijk uit. Ben benieuwd of het ook zo lekker smaakt.��

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Aangezien ik geen koek kruiden in huis had heb ik er 2 theelepels kaneel door gedaan. Ook super lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  67. graag even een kleine opm , voor een Koolhydraatarm brood zitten echt veel carbs in je brood. In 100 gram cranberry zitten 83.5 carbs, in blanke rozijnen 70 carb per 100 gram de noten en het amandelmeel daar is niks mis mee, maar de vulling (hoe gezond ook) is wel erg carbs rijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Juist, dat dacht ik ook. Ik als suiker patiënt moet ook met vrucht suikers oppassen, zo ook de honing. Dus voor mij is dit geen optie om deze dingen aan het koolhydraatarme brood toe te voegen, want dan is het geen koolhydraararm brood meer.

      Verwijderen
    2. Juist, dat dacht ik ook. Ik als suiker patiënt moet ook met vrucht suikers oppassen, zo ook de honing. Dus voor mij is dit geen optie om deze dingen aan het koolhydraatarme brood toe te voegen, want dan is het geen koolhydraararm brood meer.

      Verwijderen
  68. war een lekkere koek/brood.gemaak zonder koekkruiden, maar dan is ie ook erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Wat een heerlijk brood, heb het nu al een paar keer gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. heb het brood juist gebakken en het is niet gerezen is dat normaal , laat het even afkoelen en ga dan eens proeven

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Hoi jacoline,

    Gisteren 1 gemaakt zonder krenten enzo maar alleen de basis zeg maar. Desalniettemin was hij heerlijk, lekker met boter en een plakje kaas��. Ga zeker nog meer recepten van je maken. Heb namelijk pcos en moet koolhydraatarm eten dus dit is een uitkomst met al deze lekkere dingen. Lang leven het internet��. En bedankt voor je recepten, hoop op nog meer lekkere recepten��.
    Groetjes FEE

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Hallo,
    Ziet er zeker lekker uit en ik ga het binnenkort proberen. Maar is het helemaal koolhydraatarm? Ik dacht dat brood dat meestal niet is? En is de honing eventueel weg te laten of wordt het brood dan wat bros?

    BeantwoordenVerwijderen
  73. wat een leuke site. ik ben ook bezig met koolhydraatarm diet . bedankt voor je recepten.. en hoop ik op nog meer lekkere recepten. Deze wil ik eind komende week gaan bakken.
    Klinkt me zo heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Vanochtend gemaakt met alleen de eieren, amandelmeel, lijnzaad (heel) en bakpoeder. Prima resultaat en erg lekker met een plak kaas! Leek mij wat beter ivm koolhydraatarm dieet.

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Hallo Jacolien, wat een heerlijk recept! Ik wil hem vanavond opnieuw maken maar ik heb niet genoeg amandelmeel meer. Dus moet het deze keer met biologisch tarwemeel. Blijven de verhoudingen dan gelijk?? Groeten, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Deze vraag is al eerder gesteld, maar ik zie (nog) geen antwoord dus vandaar nogmaals. Kan dure amandelmeel vervangen worden door (de stukken goedkoper) sojameel? of is het dan gelijk ook een stuk minder koolhydraatarm? Ik hoop op een reactie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Hoeveel calorieen zitten er in dit brood per snee?

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Ja, zitten er in dit brood meer calorieën dan in gewoon brood?

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Vanmiddag het brood gebakken (in de broodmachine!) en het kwam er supermooi uit! De koekkruiden geven het brood een lekkere smaak. Top! Kan ik hier als extraatje ook nog haverzemelen aan toevoegen? Bedankt voor dit recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Hallo, heel leuk recept, ben benieuwd. Ik wilde alleen even een opmerking plaatsen. Wij moeten ivm insuline van mijn man momenteel koolhydraatarm eten. Maar de rozijnen/cranberry's leveren wel erg veel koolhydraten. En de honing ook. Bij de honing stond al dat je het weg kon laten eventueel en ik zou persoonlijk ook de rozijnenmix weglaten. Noten bevatten ook koolhydraten, alhoewel het aanzienlijk minder is dan bijvoorbeeld tarwe! Dus het werkt zeker. Dus dit is echt een supergoed recept! Maar voor degenen die echt een minimum aan koolhydraten moeten eten, zou ik wel de rozijnen weglaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  81. wat een heerlijk super brood,allerlij gedroogde vruchten doorgedaan,super,dank vor je recept!wens jou hele fijnekersten een oorspoedig 2016

    BeantwoordenVerwijderen
  82. Maandag dit recept uitgeprobeerd, heerlijk! In plaats van kokosolie heb ik roomboter gebruikt, en de honing weggelaten, echt een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen
  83. heb het brood gemaakt, superlekker! alleen mijn vraag is: kun je lijnzaad nu wel of liever niet zo hoog verwarmen? Blijft er in dit brood nog voldoende voedingswaarde over van het lijnzaad? Ik lees veel tegenstrijdige berichten over het verhitten van lijnzaad..

    BeantwoordenVerwijderen