vrijdag 14 september 2012

Makkelijke zelfgemaakte eiersalade met bieslook


Zelfgemaakte eiersalade


Niets is zo makkelijk om eiersalade zelf te maken.... tja als je eiersalade koopt van het bekende merk weet je zeker dat het boordevol E-nummers zit maar ook nog eens heel veel andere producten waar ik kippenvel van krijg.
Dus als je, net zoals wij, dat niet wilt eten zit er niets anders op om het zelf te maken.

Maar geloof me, deze salade is in een handomdraai gemaakt.
Als ik eieren kook, bijvoorbeeld voor mijn ontbijt, dan kook ik er vaak een paar extra, altijd handig als iemand ineens honger heeft of door de sla.
Voor de eiersalade is het een beetje prakken, sausje erbij, op smaak brengen en klaar is je zelfgemaakte eiersalade. Wedden dat je niet anders meer wilt......

Ingredienten
Recept printen


  • 3 hard gekookte eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Crème Fraîche (Griekse yoghurt is een alternatief)
  • Peper & Zout
  • fijn gesnipperd sjalotje
  • eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereiding

  1. Pel de hard gekookte eieren en prak ze met een vork fijn. Bepaal zelf hoe groot / klein je de stukjes wilt hebben.
  2. Maak een sausje van de mayonaise en Crème Fraîche, breng deze op smaak met peper en zout.
  3. Snipper een sjalotje (als je dat lekker vindt) heel fijn.
  4. Meng de eieren en sjalotje door het sausje, strooi er de bieslook overheen.
  5. Bewaar het in een goed afsluitbaar doosje in de koelkast.
Lekker als lunch op een cracker of door de sla maar ook lekker op schijfjes komkommer.


Dit recept is voor Gok: groen






1 opmerking:

  1. Justin, als je helemaal niets wilt kun je het beste zelf mayonaise maken. Hier willen ze het niet eten;(. Ik kies altijd voor Zaanse mayonaise daar zitten de minste koolhydraten in.

    BeantwoordenVerwijderen