woensdag 14 november 2012

Lunch ideeën: speciaal voor 'Gokkers'


Lunch ideeën: voor 'Gokkers' 


De lunch is een vaak een belangrijk onderdeel van je dag, zeker als je werkt. Nu ben ik gezegend met het feit dat ik niet hoef te werken dus als ik trek heb kan ik maken en eten wat ik wil. Niet dat dat altijd makkelijk is. Soms denk ik om 13:00 uur ineens, o ja, ik moet nog eten... vervolgens heb ik dan trek in iets wat ik nog moet maken, zoals een ovengerecht bijvoorbeeld..... lunch ik ook pas om 14:00.. geeft niets.... honger of trek ken ik namelijk niet meer!
Als je werkt is het wellicht makkelijk om te kiezen voor kant en klare broodjes of een stapel boterhammen, vol met koolhydraten! Het is wel sneller, maar...... is het ook gezonder en is je honger dan gestilt?

Plannen
Voor de 'Gokkers' is natuurlijk is een cracker met roomboter en kaas makkelijk en snel om mee te nemen. En de periode van lekkere zomerse salade's ligt weer achter ons....
Juist het plannen is belangrijk, bedenk op bv zondag al wat je door de weeks wilt lunchen, zo voorkom je dat je grijpt naar kant en klare broodjes of dat je op het laatste moment moet bedenken wat je wilt eten.

Ik geef je een lijstje met tips zodat je weer eens lekker kunt varieren.......Heb je een magnetron of oven om restjes op te warmen dan is de variatie zelfs eindeloos.


  • Quiches. Ze zijn heel makkelijk op te warmen en enorm voedzaam. Zoals bijvoorbeeld de spinaziequiche of andijviequiche. Zelfs koud vind ik ze lekker om op te eten.
  • Soep. Maak in het weekend een pan lekkere groente- of kippensoep of deze lekkere romige ei mosterdsoep of paddenstoelensoep. Neem elke dag een kommetje mee. Een lekkere cracker met roomkaas er bij. Beleg de cracker vol met komkommer en een tomaatje. En je 'makkelijke en snelle lunch' is een feit.
  • Ham kaas muffins. Deze muffins kun je prima van te voren maken, per stuk in vriezen en eten wanneer jij wilt!
  • Flensjes. Ik ben dol op deze flensjes, ze zijn enorm voedzaam en ook nog eens heerlijk om mee te variëren. De ene keer bak ik een hartig flensje met bijvoorbeeld spek of kaas, maar met een dot slagroom is het..... mmmmmjammie. Bak ze voor de variatie eens in een poffertjes pan... ziet er gelijk heel anders uit.
  • Hapjes. Neem eens een trommeltje vol mee met lekkere hapjes zoals: gekookt ei in rauwe ham gerold, paar blokjes kaas  of brie erbij, handje noten, reepjes komkommer erbij met een dipsausje zoals bieslooksaus of knoflooksaus
  • Kaas. Blokjes kaas, of brie of fetta is bij je lunch altijd lekker voedzaam.
  • Kipkluifjes. Je kunt ze zowel koud als warm eten.
  • Koolhydraatarme boterhammen. Steeds meer bakkers verkopen koolhydraatarm brood. Plan dan eens je uurtje als lunch en eet een paar boterhammen. Lekker dik beleggen met roomboter en kaas bijvoorbeeld, stuk fruit erbij en je lunch is compleet!
  • Amandelmeelbrood. Eén of twee sneetjes van dit heerlijke koolhydraatarme brood, een stuk fruit er bij en klaar is je snelle lunch!
  • Ei. Bak een lekkere gevulde ommelet met ui, champignons, spek...... of een paar gevulde eieren in een bakje....Omeletrolletjes: Bak een omelet van een geklutst ei in wat roomboter. Laat de omelet afkoelen. Smeer de omelet in met roomkaas beleg het met een plak ham of rauwe ham, dan een plak kaas, wat verse kruiden zoals bieslook of lente ui. Rol de omelet op en snijd de rol in wat stukken. Met een klein prikkertje blijft het goed bij elkaar.
  • Left overs. In principe kun je alles meenemen, juist restjes zijn een makkelijke manier om ze op te maken. Of ook of bak juist iets extra's.
  • Hamburger. Bak een geplet tartaartje met lekkere kruiden, uitje, tomaatje, komkommertje erbij. Leg de hamburger op een flinke pluk sla, aangemaakt met mayonaise. Heerlijk!!
  • Zalm of ham rolletjes. Deze rolletjes kan ik elke dag wel eten. Meng monchou met wat fijne kruiden, zoals een uitje of bieslook en maak er rolletjes van. Leg dit op de ham of zalm en rol het op. Snijd het in plakjes.....
  • Vis. Neem eens een lekkere haring of gebakken mosselen mee. Garnalen of een vispakketje.... genoeg keus!
Ik ben benieuwd of je nog speciale Gok aanvullingen hebt. Laat het me weten!

Succes en eet smakelijk!




8 opmerkingen:

  1. wat een leuke site is dit. Ik heb al een aantal recepten geprobeerd en die waren erg lekker.
    Kan je aangeven waar je het eiwitpoeder dat je gebruikt voor de ham/kaas muffins koopt en waarom je dit gebruikt en waar ik het nog meer voor kan gebruiken? Ik gok niet maar probeer e-vrij te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,
      Ik ben nog maar nieuw hier maar ik wat voor je gevonden waar je de eiwitpoeder kan kopen.
      http://www.gekruid.com/catalogsearch/result/?q=eiwitpoeder
      Groetjes van een beginnende gokker,
      Christien

      Verwijderen
  2. Zijn al je recepten koolydraatarm?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelf hou ik er erg van om in de zomer lekker in de middag de bbq aan te steken. Heb een prachtig mooie bbq van Bbq Specialist waar ik trouwens erg tevreden mee ben. Lekker een broodje vlees etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste klant,
    Wat zijn uw financiële behoeften?
    Wij bieden grote en kleine franchise-investeringsleningen en persoonlijke leningen enz. Van 2.000 tot 250.000 euro of meer. Geen boetes voor vervroegde of te late aflossing. Krijg direct een korte en lange termijn lening om uw eigen bedrijf op te zetten en te genieten van de voordelen van uw eigen baas zijn.

    zakelijke ideeën met lage investering en hoge winst
    Supermarkt, fastfoodrestaurant
    Kledingwinkel en fitnesscentra
    Computertrainingscentrum enz.

    met een betaalbare rente van 2%
    Flexibel aflossen 1 tot 15 jaar looptijd
    Neem contact met ons op via e-mail: franchisecapitalcorps@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen