maandag 30 december 2013

Noten snack


Een veelzijdige noten snack! 

Deze snack is heerlijk als tussendoortje. Maar ook heel goed geschikt als muesli voor het ontbijt. Ik maakte gebruik van verschillende soorten noten en kokosvlokken. Kokosvlokken zijn lekker knapperig en veel groter dan kokosrasp. Kokosvlokken koop je bij de natuurwinkels. In plaats van de kokosvlokken kun je ook kokosrasp nemen.... maar echt, kokosvlokken is wel lekkerder.
Ik gebruikte ook een banaan, het geeft net een kleine smaak touche, wil je liever echt een koolhydraatarme snack? Laat dan de banaan weg.

Eet smakelijk!

Ingrediënten
Recept printen
  • 150 gram amandelen
  • 75 gram amandelschaafsel
  • 75 gram macadamia noten
  • 50 gram kokosvlokken
  • 50 gram kokosolie
  • 1 banaan
  • eventueel snufje kaneel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Hak de amandelen en macadamia noten grof. 
  3. Voeg alle noten en kokosvlokken bij elkaar in een ruime kom.
  4. Smelt de kokosolie en meng dit samen met de banaan in een blender tot een egale massa. Is het te dik, dan kun je eventueel 1 á 2 eetlepels water toevoegen.
  5. Meng het banaanmengsel door de noten en roer het geheel door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het noten mengsel er op uit.
  7. Bak de noten ongeveer 15 á 20 minuten in de oven. Blijf er bij staan, het kan ineens heel snel gaan. En verbrand is niet lekker en niet goed voor je!
Succes!



5 opmerkingen:

  1. Hebben de notensnack vanavond als toetje gemaakt, heerlijk zeg!!! Als je er kleine stukjes van maakt en plat op de bakplaat legt, heb je trouwens overheerlijke koekjes!! Een fijne jaarwisseling!! Groetjes van Machteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die koekjes had ik ook gemaakt. Alleen vielen ze nog te veel uit elkaar. Ik ga dus nog even expirenteren voor een nog beter notenkrakers recept. Zodra het klaar is deel ik het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! ik heb zoiets een keer als hartige snack gemaakt. je gebruikt dan eiwit om te binden. (scheelt weer koolhydraten)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Your blog is beautiful, only beautiful ideas!

    voyance gratuite par mail rapide

    BeantwoordenVerwijderen