dinsdag 10 juni 2014

Ricottaquiche met rucola


Ricottaquiche met rucola


Een zonnig en zomers recept, smaakvol om warm of koud van te smullen.  Je kunt het ook prima meenemen naar je werk of wat dacht je van tijdens een picknick of een dag aan 't strand? Je proeft een beetje zon, Italië en zomer! Heerlijk!

Ingrediënten (2 personen)
Recept: printen
  • 2 biologische eieren
  • 1 bakje Ricotta (250 gram)
  • 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • snuf zout
  • zwarte peper
  • snufje nootmuskaat
  • 2 handjes vol rucola in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • evt extra garnituur zoals: rucola, tomaat, olijfolie en geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Mix de eieren in een kom ongeveer 3 minuten zodat ze heel schuimig zijn
  3. Schep alle andere ingredienten: parmezaanse kaas, zout, peper, nootmuskaat en rucola door het eimengsel heen, even goed alles door elkaar scheppen
  4. Vet een springvorm in van 20 cm met een klein beetje olijfolie
  5. Schenk het ricottamengsel in de springvorm, strooi evt bovenop nog een klein beetje parmezaanse kaas
  6. Bak de quiche 25 minuten in de oven
  7. Wil je een mooi bruin korstje, zet de quiche dan nog een paar minuten onder de grill
  8. Laat de quiche afkoelen (tenzij je hem warm wilt eten) en haal hem uit de springvorm
  9. De volgende dag smaakt de koude quiche nog lekker!
  10. Eventueel kun je de quiche nog garneren met wat verse rucola, tomaatjes en wat parmezaanse kaas, sprenkel er dan nog wat olijfolie overheen
Eet smakelijk!











2 opmerkingen:

  1. Hoi Jacoline,

    Dit klinkt lekker! Bij stap 3 noem je ALLE ingrediënten, behalve de ricotta. Ik neem aan dat die daar ook bij hoort en op dat moment aan het mengsel moet worden toegevoegd?

    Groetjes Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je oplettendheid idd het moet bij alle ingrediënten worden toegevoegd.

      Verwijderen