vrijdag 7 september 2012

Courgettepannenkoekjes


Courgettepannenkoekjes

Deze keer weer eens een gezonde groentenrecept, lekkere courgettepannenkoekjes. Zelf vulde ik het de pannenkoekjes met stukjes zalm en dille. Maar je kunt er doorheen doen wat jij lekker vindt. Fijn gesnipperd uitje, stukjes paprika, champignon. Liever een pittige smaak? Voeg dan een klein stukje fijn gesneden rood pepertje toe.

Ingrediƫnten (ca 6 pannenkoekjes 1 persoon)
Recept printen

  • 1 geraspte courgette
  • 1 losgeklopt ei
  • 50 gram geraspte kaas
  • klontje roomboter
  • vulling naar keuze
  • eventueel 1 kleine koffielepel Psyllium Inuline
  • peper & zout 
Bereiding
  1. Doe de courgette in een vergiet, strooi er een beetje zout over en laat het minimaal half uur uitlekken. Duw met een vork het overtollige vocht er goed uit en dep het goed droog met keukenpapier.
  2. Meng alle ingrediƫnten (zonder de roomboter) door de courgette.
  3. Verhit een koekenpan en smelt hierin de roomboter.
  4. Schep kleine hoopjes van het mengsel in de pan en bak ze op matig vuur. Pas omdraaien als de bovenkant droog is. 
Lekker als lunch gerecht.

Voor Gok is dit recept: oranje





2 opmerkingen:

  1. Het lijkt me een overheerlijk recept, maar met je bewering dat het een groen GOK-recept is ben je abuis. Courgettes staan op de oranje lijst, nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank Henny voor je oplettenheid. Het is aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen