dinsdag 14 oktober 2014

Paprika uit de oven



Koolhydraatarme paprika uit de oven

Ook al weer zo'n heerlijk gerecht. Officieel is dit een Grieks recept en hoort er rijst in. Alleen wilde ik een koolhydraatarme variant, vandaar dat ik koos voor rauw gemalen bloemkool, maar wil je liever rijst? Voeg dan wat gekookte rijst toe aan het gehakt mengsel.
De smaak met de bloemkool was verrassend lekker, de bloemkool was bijna niet meer te proeven.
Voor de variatie kun je ook heel goed tomaten nemen ipv paprika's.

Ingrediƫnten (2 personen)
  • 3 paprika's
  • 1 ui
  • 1/2 rauwe bloemkool
  • 2 kleine tomaatjes
  • 150 gram rundergehakt
  • kokosolie of roomboter om in te bakken
  • zout en peper
  • 3 eetlepels verse peterselie

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maal de bloemkool in een keukenmachine tot een zeer fijn geheel, het moet ongeveer de structuur zijn van rijstkorrels
  • Snij het uitje fijn 
  • Smoor het uitje lekker in de pan met een klontje boter
  • Voeg het gehakt toe en maak het met een vork fijn of te wel gehakt rullen
  • Snij het tomaatje in kleine blokjes en voeg het toe aan het gehakt,
  • Breng het op smaak met zout en peper (niet te weinig want anders wordt het echt flauw) en voeg ongeveer 3 eetlepels fijn gehakte peterselie er doorheen
  • Voeg de rauwe bloemkool toe aan het gehaktmengsel en bak het 2 minuutjes mee, draai daarna het vuur uit.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie / boter
  • Schil (eventueel) de paprika en snij de bovenkant er vanaf en eventueel een heel klein beetje van de onderkant zodat de paprika blijft staan.
  • Vul de paprika's met het gehakt mengsel, goed en stevig aanduwen en zet ze in de ovenschaal
  • Bak de paprika's 45 minuten in de oven

Eet smakelijk!




Dit recept is voor GOK: groen





6 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super makkelijk en lekker recept dankje wel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel verrassend en heel lekker. Ik heb er geen tomaten ingedaan. Wel de kapjes van de parpika kleingesneden en erbij gebakken. Maar ook een knoflookteentje.

    Groetjes thea brouwer

    BeantwoordenVerwijderen